Album imagini PDF Imprimare Email


Pavel ChirilaProf. Univ. Dr. Pavel Chirilă, întemeietorul şi preşedintele A.F.M.C. “Christiana”


Gabriela MoldoveanuGabriela Moldoveanu (azi: Maica Hristofora), membru fondator al A.F.M.C. “Christiana”, consilier editorial al Editurii ChristianaRazvan Codrescu


Răzvan Codrescu, director literar al Editurii Christiana


Maica Siluana Vlad


Monahia Siluana Vlad, actualmente stareţă a Sfintei Mânăstiri Sfântul Siluan (Mitropolia Moldovei şi Bucovinei), colaboratoare a Editurii Christiana în primii ani de activitate ai acesteia
Ierom. Teofan (Evloghie) Munteanu, duhovnic al Sfintei Mânăstiri Nera, şi Dr. Pavel Chirilă, întemeietorul A.F.M.C. “Christiana”, la Sfânta Mânăstire Cutlumuş din Sfântul Munte Athos

Sfeştanie la noul sediu al Editurii Christiana, săvârşită de Preot Mihai-Andrei Aldea (iunie 2007)


Palatul Şuţu din Bucureşti: lansarea cărţii Întoarcerea la Hristos de Ioan Ianolide (cu Ierom. Amfilohie Brânză şi Răzvan Codrescu)
Bookfest 2007: cărţile Editurii Christiana în cadrul standului “Supergraph”
Bookfest 2007: câteva titluri din oferta Editurii Christiana
Răzvan Codrescu reprezentând Editura Christiana la Simpozionul “La început a fost Cuvântul...”, Constanţa, mai 2007 (tema ediţiei a treia: “Biserica şi Mass-media”)

Sfânta Mânăstire Christiana (Arhiepiscopia Bucureştiului), înfiinţată la iniţiativa Asociaţiei “Christiana”


Poarta Sfintei Mânăstiri Christiana din BucureştiBiserica Sfintei Mânăstiri Diaconeşti (jud. Bacău), unde au fost diortosite cărţile Întoarcerea la Hristos a lui Ioan Ianolide şi Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu (apărute la Editura Christiana)
Stăreţia Sfintei Mânăstiri Diaconeşti (jud. Bacău), unde au fost diortosite cărţile Întoarcerea la Hristos a lui Ioan Ianolide şi Viaţa Părintelui Gheorghe Calciu (apărute la Editura Christiana)

 
Vechiul Testament în tâlcuirea Sfinților Părinți: FACEREA PDF Imprimare Email

Autor: Pr. Ioan Sorin Usca

Reluăm seria de tâlcuiri verset cu verset ale cărților Vechiului Testament - majoritatea titlurilor fiind de mult epuizate -, de data aceasta structurată în zece volume, revăzute și adăugite. Preotul Ioan se întemeiază pe marele tezaur exegetic al patristicii răsăritene, dar aduce, de câte ori este cazul, și precizări istorice și filologice de dată recentă. Autorul îmbină rigorile teologiei cu exigențele culturii actuale, oferind un valoros instrument de lucru adresat mai ales seminariștilor în Teologie, dar și intelectualității creștine în general.

Editura Christiana, București, 2023

Volum broșat, format 13x20, 444 pagini

 
Cu nădejde-n deznădejde - POEZII - Steluța Crăciun PDF Imprimare Email

Autor: Steluța Crăciun

Am pus în vers cum a trăit
Un suflet, rănit, necăjit,
O inimă prea plină de durere,
Dar Doamne, Tu mi-ai dat putere
Să urc Golgota vieții mele,
Să-mi văd păcatele, să mă căiesc,
Să am nădejde-n mila Ta cea mare
Și pentru toate, Doamne-Ți mulțumesc!

Editura Christiana, București, 2023

Volum broșat, format 13x20, 120 pagini
 
Noul Testament în Tâlcuirea Sfinților Părinți - LUCA PDF Imprimare Email

Autor: Pr. Ioan Sorin Usca

După seria de tâlcuiri verset cu verset ale cărţilor Vechiului Testament, continuăm cu cărţile Noului Testament. Preotul Ioan Sorin Usca se întemeiază cu precădere pe marele tezaur exegetic al patristicii răsăritene (fără a o ignora nici pe cea apuseană), dar aduce, de câte ori este cazul, şi precizări istorice şi filologice de dată recentă. Autorul îmbină rigorile teologiei cu exigenţele culturii actuale, oferind un valoros instrument de lucru adresat mai ales seminariştilor şi studenţilor în Teologie, dar şi intelectualităţii creştine în general.

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 13x20, 399 pagini

 
Stareța Taisia - Scrisori către o începătoare. Pe calea lui Hristos PDF Imprimare Email

Autor: Taisia, stareța

Cuvioasa Taisia (1840 - 1915), descendentă din familia poetului Pușkin și ucenică a Sfântului Ioan de Kronstadt, a fost stareță la Leușino, unde oasele ei se odihnesc astăzi în albia Volgăi, ca și vechea biserică a mănăstirii, înghițită de ape.

Alături de vestita sa Autobiografie, scrisorile duhovnicești din volumul de față reprezintă un dar neprețuit lăsat posterității, și nu e de mirare că Sfântul Sinod al Bisericii Ruse le-a indicat ca îndrumar oficial al pregătirii pentru monahism, dar și al vieții întru Hristos în general, ele aflându-se la loc de cinste în toate pangarele bisericilor și mănăstirilor Rusiei, iar de la o vreme și dincolo de hotarele ei, prin numeroasele traduceri de care s-au bucurat.

Călăuză spirituală pentru femeia creștină - de pretutindeni și dintotdeauna -, scrisorile Maicii Taisia își păstrează o actualitate perpetuă, iar în lumea de azi funcționează ca un adevărat leac sufletesc, dizolvând scepticismele și chemând spre esențial, la marea ”Cină de Taină” a ”Iubirii care nu se trece”.

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 13x20, 120 pagini 
Noul Testament în tâlcuirea Sfintilor Parinti: Vol. IX, Epistolele sobornicești PDF Imprimare Email

Autor: Pr. Ioan Sorin Usca

Volum apărut cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

După seria de tâlcuiri verset cu verset ale cărţilor Vechiului Testament, continuăm cu cărţile Noului Testament. Preotul Ioan Sorin Usca se întemeiază cu precădere pe marele tezaur exegetic al patristicii răsăritene (fără a o ignora nici pe cea apuseană), dar aduce, de câte ori este cazul, şi precizări istorice şi filologice de dată recentă. Autorul îmbină rigorile teologiei cu exigenţele culturii actuale, oferind un valoros instrument de lucru adresat mai ales seminariştilor şi studenţilor în Teologie, dar şi intelectualităţii creştine în general. (Răzvan Codrescu)

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 13x20, 344 pagini 
Străpungeri PDF Imprimare Email

Autor: Dan Stanca

"... Așa se face că, la ceva vreme după ce a scris povestirea, a trăit o experiență unică. După părerea lui, secvențele nu au venit întâmplător una după cealaltă. Și-a închipuit că ajunge într-o lume cu totul străină de ce știa până atunci, dar, mai mult de atît, dincolo de închipuirea plăcută era dorința fierbinte de-a avea loc o schimbare concretă în viața lui și de-a nu mai vedea zi de zi aceleași locuri. Iar răspunsul care a fost? S-a pomenit într-o altă zi, nu foarte departe în timp de ziua sau noaptea cînd scrisese povestirea, că nimeni din jur nu-l mai cunoaște. În povestire spusese că el nu mai cunoaște nimic din jur, acum roata se întorsese și el nu mai era recunoscut. ..."

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 13x20 cm, 118 pagini

 
Jurnalul unui Psihiatru. Și nu numai...(1997-2007) PDF Imprimare Email

Autor: dr. Galina Răduleanu

La sfîrșitul jurnalului îi mulțumești lui Dumnezeu că nu ai pășit la rîndul tău în bolgia nebuniei, ba mai mult te întrebi cum de autoarea, îndurând atîta sminteală cronică, nu s-a lăsat surpată de infernul pe care l-a văzut. Răspunsul l-am dat deja: grație credinței ce i-a încoțit anii de suferință penitenciară. Închisoarea a fost intriga menită a o pregăti pentru clinica de psihiatrie, iar psihiatria i-a fost deznodămîntul cel mai potrivit pentru a împlini narațiunea unei vieți ieșite din comun. (Sorin Lavric)

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 13x20 cm, 424 pagini

 
Nevoia de adevăr PDF Imprimare Email

Autor: Prof.Univ.Dr. Pavel Chirilă

Cartea de față ne așază în oglindă două Penitenciare din România anilor 50, Pitești și Târgu Ocna, locații ale aceluiași regim opresiv, dar mult diferite în privința condițiilor de încarcerare. Desigur, obiectivul cărții nu este să facă neapărat un studiu de caz comparativ, ci să ne arate că, sub aceeași ocârmuire atee, în timp ce unii angajați și deținuți ai penitenciarelor erau în slujba satanei, alții au fost și au rămas slujitori ai lui Hristos. Paradoxal, în aceleași condiții politice, sociale, economice etc., Piteștiul a dat țării monștri, în timp ce Târgu Ocna - sfinți. Premisa acestei cărți își are sursa în dorința legitimă a oricărui om: aceea de a fi liber. Iar libertate autentică se poate avea doar prin cunoașterea adevărului, așa cum ne spune Mântuitorul Iisus Hristos: "Veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi" (Ioan 8, 32). (Pr. Vasile Gordon)

Editura Christiana, București, 2022

Volum broșat, format 11x20 cm, 76 pagini

 
Evită cancerul PDF Imprimare Email

Autor: Prof.Univ.Dr. Pavel Chirilă

Cartea conține 14 reguli pentru evitarea cancerului, însoțite de câteva rugăciuni pentru a fi rostite neîncetat.

Editura Christiana, București, 2021

Volum broșat, format 15x10 cm, 40 pagini

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
  Copyright © 2007-2011 Editura Christiana
Webdesign  ArtGround.ro