Coşmarul numit Codex Alimentarius PDF Imprimare Email

Paul Antonhy Taylor
Director p
codexnhfbookjune07.JPG
entru Relaţii Externe al Fundaţiei "Dr. Rath" din Germania

 
"Codex Alimentarius este un instrument al forţelor care promovează un guvern mondial, controlat de corporaţii"

Sub presiunile de decenii ale industriei farmaceutice transnaţionale, la 31 decembrie 2009, se intenţionează implementarea forţată la nivel mondial a legii numite CODEX ALIMENTARIUS – Legea produselor alimentare sau Codul produselor alimentare. Deşi în aparenţă legea ar avea menirea să protejeze standardele alimentare şi medicale moderne, Codex Alimentarius intenţionează să scoată în afara legii orice metodă alternativă în domeniul sănătăţii, cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şi a vitaminelor. Practic, un tsunami gigantic ameninţă tot ceea ce ar putea fi un potenţial concurent pentru industria farmaceutică. Boli precum cancerul, SIDA, maladiile cardio-vasculare, care ar putea fi tratate prin metode naturiste, vor fi lăsate în seama medicamentelor de sinteză, care şi-au dovedit, în majoritatea cazurilor, ineficienţa şi chiar periculozitatea. Totul, pentru a nu periclita uriaşele profituri ale industriei farmaceutice mondiale.

Doctorul Matthias Rath, directorul fundaţiei care-i poartă numele, descrie această situaţie astfel: "Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani pe seama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Această industrie este responsabilă de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni..." În cadrul unui interviu oferit în exclusivitate, directorul pentru Relaţii Externe al Fundaţiei "Dr. Rath", d-l Paul Anthony Taylor, ne-a vorbit despre soarta care ne aşteaptă dacă nu ne vom ridica glasurile împotriva legii Codex Alimentarius. De menţionat că la Parlamentul European au fost depuse circa 500 de milioane de petiţii, dar, în ciuda acestei jumătăţi de miliard de semnături, directivele Codex Alimentarius au fost adoptate. Până la 31 decembrie, România urmează să se supună ordinului lui "Big Brother".

 
"Parlamentarii români n-au nicio putere în faţa Codex Alimentarius"

- De câtă vreme trăim "la cot" cu acest Codex, domnule director?

- Din 1963, de când a fost adoptat. Fiind compus din standarde globale pentru toate produsele alimentare, inclusiv pentru suplimentele alimentare folosite în terapiile alternative, Codex Alimentarius va trebui aplicat de toate ţările. Lucrând ca un bloc, cele 27 de ţări membre ale UE, inclusiv România, folosesc din ce în ce mai mult Codexul ca pe un vehicul de reglare a situaţiei globale, aşa cum emană el de la UE.
http://proortodoxia.files.wordpress.com/2009/06/tomatos.jpg
 
- Va fi Codexul obligatoriu după 31 decembrie? Ar putea parlamentul român să-l respingă?

- Toate standardele alimentare globale produse de Codex sunt deja efectiv obligatorii, graţie faptului că sunt folosite de Organizaţia Mondială a Comerţului (WTO), ca reper în adjudecarea disputelor internaţionale comerciale din domeniul alimentelor. Sancţiunile comerciale şi uriaşele costuri financiare care pot rezulta din pierderea unei astfel de dispute lasă ţările membre ale WTO fără altă opţiune, decât introducerea standardelor Codexului în legile lor naţionale. România este reprezentată la întâlnirile Codex de oficiali din Autoritatea Naţională pentru Siguranţa Alimentară şi de Ministerul Agriculturii. În toate împrejurările, aceşti oficiali primesc ordine de la Guvernul român şi de la Comisia Europeană. Astfel stând lucrurile, România şi guvernele celorlalte 26 de membre ale UE participă activ la conceperea standardelor alimentare globale, care ameninţă sănătatea şi viaţa întregii planete. În vasta majoritate a cazurilor, chiar dacă ar dori să respingă Codexul, parlamentarii români nu pot avea o implicare semnificativă în acest proces. Practic, n-au nici o putere.

"Controlând accesul nostru la alimente sănătoase şi sigure, la medicina naturală, forţele din spatele Codexului intenţionează să ne controleze vieţile"

- Cum va influenţa Codexul sănătatea Planetei?

- În esenţă, Codex Alimentarius este câmpul primar de bătălie politică, unde războiul se duce între cei ce reglează şi controlează producţia alimentară mondială, în drumul ei de la fermă la furculiţă. Ca să răspund punctual întrebării dumneavoastră, pe lângă alimentele obişnuite, Codexul stabileşte, de asemenea, standarde pentru vitamine, minerale şi suplimentele alimentare, pentru produsele organice, produsele modificate genetic, etichetarea alimentelor, reclame, aditivi, reziduuri de pesticide şi medicamentele veterinare. Din toate acestea, este evident că legea Codex pune din ce în ce mai mult accentul pe interesele economice - în particular regăsite îin industriile farmaceutice, chimice şi de produse modificate genetic - în detrimentul sănătăţii umane. Fără dubiu, deci, Codexul este într-adevar un instrument al forţelor care promovează aşa-numita "globalizare" şi un guvern mondial controlat de corporaţii. Controlând accesul nostru la alimente sănătoase şi sigure, la medicina naturală, forţele din spatele Codexului intenţionează să ne controleze vieţile.

- Pe site-urile Codex se spune că le va controla în sens bun, spre binele tuturor oamenilor. Oare ar trebui să fim liniştiţi?

- Comisia Codex Alimentarius consideră interesele comerţului internaţional cu alimente ca fiind mult mai important decât protejarea sănătăţii consumatorilor. Controlând şi limitând accesul nostru la alimentele sigure şi sănătoase şi la suplimentele alimentare, se poate vedea că în principal, Codex promovează interesele de multe miliarde de euro ale industriei farmaceutice. Pentru această industrie, orice promovare a terapiilor naturiste este văzută ca o ameninţare directă pentru medicamentele chimice. Aşadar, sper că cetăţenii români nu vor gândi nicio clipă că au un prieten în Codex.

- Credeţi că are Codex un sistem atât de performant, încât să poată controla toate magazinele de suplimente nutritive din lume?

- Sistemele puternice de control guvernamental îşi trag puterea din nepăsarea publică. Dacă popoarele stau în expectativă şi nu reacţionează, dacă tu doreşti să trăieşti sub o dictatură globală, controalele lor sunt eficiente. Dacă nu, eşti singurul care poate aduce schimbarea. Este vremea solidarităţii! Ca să poată să ne controleze sănătatea în viitor, Codex şi UE depind de rămânerea popoarelor lumii în ignoranţă faţă de abordările naturiste ale terapiilor alternative. Dându-ne seama de asta, eu şi colegii mei am dezvoltat recent un curs online, intitulat "World Health Alphabetization" (Alfabetizarea Lumii în domeniul Sănătăţii). Direcţionând oamenii spre site-ul nostru (www.wha-www.org) puteţi contribui la eradicarea analfabetismului privind sănătatea pentru voi înşivă, pentru familie, prieteni, colegi şi comunitatea în care trăiţi. De asemenea, am creat câteva site-uri utile tuturor celor ce doresc să scape de ameninţarea reprezentată de medicina "ortodoxă", promovată de marile trusturi farmaceutice: www.arv-facts.com// www.chemo-facts.com// www.cholesterol-fact.org// www.pharma-fact.org.

 
"Semnaţi Petiţia pentru un Referendum asupra Terapiilor Naturiste, la www.eu-referendum.org!"

- Vor fi publicaţiile precum "Formula AS", care promovează terapiile naturiste, ameninţate de restricţiile Codexului?

- Libertatea de expresie este deja sub amenintare în UE. Din fericire, sunt două foarte importante lucruri pe care reviste precum "Formula AS" le pot face pentru a contribui la schimbare: promovarea Iniţiativei Referendumului European (www.eu-referendum.org) şi promovarea site-ului "EU Facts" (www.eu-facts.org).
Paul Anthony Taylor - Despre cosmarul numit CODEX ALIMENTARIUS

Germania - manifestaţie anti-Codex

Primul include o petiţie de respingere a aşa-numitului "Tratat de la Lisabona" şi o petiţie pentru construirea unei Europe pentru popoare, de către popoare. Foarte importantă este Petiţia privind un Referendum asupra Terapiilor Naturiste. Îndemnaţi cititorii să intre pe site şi s-o semneze. Peste un sfert de milion de europeni au semnat deja şi avem astfel susţinători în toate cele 27 de ţări ale UE. În site-ul Fapte Europene (EU Facts), avem publicate documente istorice privind "democraţia" de tip Bruxelles şi de unde se trage ea. În plus, oamenii vor înţelege cum se încearcă "livrarea" Europei, odată pentru totdeauna, intereselor corporaţiilor. Prin Tratatul de la Lisabona, Comisia Europeană va fi ridicată la gradul de Guvern European, Guvern al Comisarilor, fără să fi fost vreodată ales ca atare şi în condiţiile în care Parlamentul European va fi lipsit progresiv de putere. Iată ce rol important poate avea revista dumneavoastră.

 
"Codexul plasează restricţii severe asupra formelor naturale de îngrijire a sănătăţii"

- Daţi, vă rog, un exemplu de cum interzice Codex suplimentele naturiste.

- Sunt deja câteva texte Codex care plasează restricţii asupra beneficiilor pentru sănătate, ce pot fi atribuite suplimentelor alimentare. Probabil cel mai semnificativ exemplu este adoptarea, în 1979, a Ghidului General asupra Teoriilor Naturiste. Rădăcina problemei Codexului este aceea că plasează restricţii severe asupra formelor naturale de îngrijire a sănătăţii. Ca să fiu mai exact, Ghidul Codex interzice următoarele:
1.Teoriile care susţin că o dietă echilibrată şi mâncarea obişnuită din supermarket nu reuşesc să furnizeze totalul de nutrienţi de care are nevoie un om sănătos. Teorii pe care le susţinem noi, Fundaţia "Dr. Rath", bazându-ne pe faptul că alimentele, legumele şi fructele nu mai conţin nutrienţii de acum câteva decade, şi de aceea trebuie suplimentate cu minerale şi vitamine.
 2. Teoriile care susţin că alimentele (inclusiv suplimentele alimentare) pot fi folosite în prevenirea, stoparea sau vindecarea bolilor, în asociere cu vitaminele şi mineralele. Sunt suficiente dovezi şi evidenţe ştiinţifice care demonstrează că micronutrienţii pot preveni şi trata bolile, numai Codex refuză să le ia în consideraţie, de teamă că industria farmaceutică îşi pierde pieţele. Nimeni n-ar trebui să mai aibă nici un dubiu că legea Codex încearcă să împiedice oamenii de a avea acces la informaţiile cruciale despre sănătate, care ar putea salva milioane de vieţi.

- Care este poziţia Codex faţă de agricultura bio? Altfel spus, cuvântul "organic" este sau nu pe placul Codex?

- Pericolul cheie în acest context este acela că legea Codex a slăbit în permanenţă definiţia cuvântului "organic". Ca rezultat, substanţe cândva interzise sunt astăzi permise din nou, cum ar fi bioxidul de sulf şi etilena, folosite pentru coacerea forţată a bananelor şi a fructelor de kiwi, deşi este cunoscut că acestea cauzează reacţii alergice, ulcere şi tumori canceroase. Este monstruos să numeşti un fruct "organic", când a fost transportat crud mii de kilometri, în containere frigorifice cu bioxid de carbon, şi apoi bombardat cu etilenă pentru a se coace, în preziua distribuirii în magazine. La prima vedere, producătorii multinaţionali vor să beneficieze de preţurile mai mari ale alimentelor organice, dar fără a-şi bate capul prea mult, cum fac micii fermieri specializaţi în adevăratele produse bio. În realitate, producătorii multinaţionali de alimente modificate genetic, susţinuti de Codex, văd alimentele organice ca pe o ameninţare a modelului lor de business, pentru că acestea nu pot fi patentate. Rolul Codexului este, deci, de a proteja interesele producătorilor de medicamente chimice şi de a-i elimina pe producătorii de suplimente naturale şi agricultorii bio.
 
 
Citiţi şi:
 
 

 

Cele mai citite articole


Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/redi2001/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79
 
  Copyright © 2007-2011 Editura Christiana
Webdesign  ArtGround.ro
 
 
escort bayan