Noutati editoriale


Manual de psihoterapie și diversitate religioasa PDF Imprimare Email

Editat de P. Scott Richards și Allen E. Bergin, sub egida Asociației Americane de Psihologie

Tradus în românește de Maica Anastasia Igiroșanu

Cu un cuvînt înainte la ediția românească de Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă

Editura Christiana, București, 2013

Un eveniment în literatura internațională de specialitate, cartea de faţă – deosebit de valoroasă științific, pentru că este scrisă de specialiști în psihoterapeutică, dar şi în fiecare religie abordată – se adresează în primul rînd profesioniștilor (psihologi, medici, teologi, preoți, asistenți sociali), dar şi publicului larg care este preocupat de raportarea existenței la valorile și experiențele religioase vechi de cînd  lumea şi esenţiale în viaţa multora dintre noi.
Dacă unele realităţi sociale, etnice, religioase şi culturale abordate în carte ţin strict de lumea americană, multe altele se regăsesc şi în lumea europeană şi românească, mai ales cele din aria largă a creştinismului şi a celor trei monoteisme în general. Sperăm ca apariţia acestei traduceri să deschidă noi orizonturi de abordare şi psihoterapeuticii româneşti şi să determine o cercetare mai aprofundată a realităţilor noastre specifice sub aspect religios şi spiritual, depăşind divorţul ateo-materialist dintre ştiinţă şi religie (demers care reprezintă şi el o treaptă a despărţirii de comunism şi de marxismul rezidual care încă ne otrăveşte sufletele). (Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă)

Volum cartonat, 560 pagini, format 17x24.5, full color


 
Taina veacului ce va să fie. Viaţa şi nevoinţele Cuviosului Părintelui nostru Antipa de la Calapodeşti PDF Imprimare Email

Autor: Lidia Meşkova

Traducere din limba rusă de Anastasia Mitric

Cu o prefaţă de Ieromonah Teofan Munteanu

Editura Christiana, Bucureşti, 2013

Asemenea sfinţi, precum Cuviosul Antipa (1816-1882), ne învaţă şi ni-L mărturisesc pe Dumnezeu prin însăşi tăcerea lor, sfinţită prin rugăciunea inimii, îndemnîndu-ne şi pe noi să descoperim cum în tăcere „se îmbogăţeşte pomenirea lui Dumnezeu” chiar şi în sufletele noastre, împresurate de păienjenişul vieţii, şi cum îl smereşte pe omul nostru vechi înţeleapta linişte a pustiei... Prin astfel de pustnici şi iubitori de tăcere, ca stareţul Antipa, Dumnezeu ne descoperă – atât cât va putea fiecare să înţeleagă – a Sa „taină a veacului ce va să fie”… (Lidia Meşkova)

Volum cartonat, 170 pagini, format 13x20

 
Nu hrăni cancerul! PDF Imprimare Email

Autori: Pavel Chirilă, Mădălina Popescu, Cristela Georgescu

Editura Christiana, Bucureşti, 2012

Cartea aceasta este scrisă de trei specialişti experimentaţi în terapii alternative: Pavel Chirilă – medic primar boli interne, Mădălina Popescu – specialistă în imunologie şi alergologie clinică, Cristela Georgescu – absolventă a programului Plant Baise Nutrition, Cornell University, S.U.A. Drepturile de autor şi veniturile editoriale realizate din această carte sunt cedate integral pentru construirea Clinicii Nera – prima Clinică de Recuperare Oncologică din România.
Cumpărând această carte, ajuţi şi te ajuţi! (Răzvan Codrescu, directorul Editurii Christiana)

Volum broşat, 125 pagini, format 14,5x21,5, full color

 
În căutatea Legiunii pierdute PDF Imprimare Email
Autor: Razvan Codrescu

Ediţia a II-a, revăzută şi adăugită
Colecţia: "Cruciaţii secolului XX"
Editura Christiana, Bucureşti, 2012
Prima ediţie a acestei cărţi a apărut în anul 2001 în colecţia F.I.D. („Fapte, Idei, Documente”) a Editurii Vremea din Bucureşti. Sper că această a doua ediţie, în care cartea aproape că şi-a dublat dimensiunile, să-i ajute mai ales pe cei mai tineri, să separe mai lesne grîul de neghină, atît în ce priveşte trecutul, cît şi în ce priveşte prezentul lumii româneşti. Încerc şi pe această cale, să provoc o abordare onestă si destresată a unei factologii şi problematici complexe, convins fiind că legionarismul a avut şi mari păcate, dar şi destule virtuţi, şi că el este în orice caz – fie că ne place, fie că nu – inseparabil legat de istoria şi spiritualitatea românească. (Autorul)
Volum broşat, 394 pagini, format 13x20

 


 
De veghe la cumpăna vremilor. Articole, cronici, mărturii PDF Imprimare Email
Autor: Demostene Andronescu

Cu un cuvînt înainte de Răzvan Codrescu
Editura Christiana, Bucureşti, 2012
Fostul deţinut politic Demostene Andronescu (n. 1927) îşi adună în paginile de faţă o parte din textele publicate în revista Puncte cardinale între anii 1991-2010. Tematica acestora, fie politică, fie culturală, acoperă multe dintre problemele cu care lumea noastră s-a confruntat, adeseori dramatic, în ultima jumătate de secol, dar mai ales în ultimii 20 de ani.
Volum broşat, 386 pagini, format 13x20

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 
  Copyright © 2007-2011 Editura Christiana
Webdesign  ArtGround.ro
 
 
escort bayan